Ga naar home van Blij met jezelf
Wie ben ik
mijn visie
Integratieve Kinder- en Jeugdtherapie
contact

Anja van de Weerd (1961)

Ik ben Integratief Kinder- en Jeugdtherapeut en tevens Integratief Kindercoach en Kindercounselor. Kinderen, jongeren, ouders en instellingen kunnen in bij mij terecht voor therapie, advies, coaching en training. Ik werk wanneer nodig met o.a. dierondersteunende therapie. Hierbij zet ik mijn psychosociale hulphond(en) in. Soms maak ik ook gebruik van therapiepaarden.

Waarom Blij met JeZelf?

Ik gun het iedereen blij te zijn met zichzelf. Blij met de relatie die je hebt met het Zelf in je. Blij te zijn met wie je bent. Blij te zijn met het feit dat je van belang bent. Voor jezelf en voor de ander, of je nu gezond of niet zo gezond bent. In, en ook buiten mijn werk, hecht ik grote waarde aan: vertrouwen, je veilig kunnen voelen, verbondenheid met mens en dier, respect voor de ander, mildheid jegens jezelf, humor en creativiteit.

Waarom Integratief?

Ik heb heel bewust gekozen om een Integratief therapeut te zijn. Iedereen is uniek en ook iedereen heeft dus een eigen, op maat gemaakte, unieke aanpak nodig. Er zijn zoveel factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan en het instand houden van een probleem. Dat is een van de redenen waarom ik de betrokkenheid van de ouder(s) en school belangrijk vind. Ook werk ik graag samen met verschillende disciplines zoals jeugdzorg, huisarts, kinderpsychiater en collega-therapeuten. Ik maak gebruik van een groot palet aan interventies zoals bijvoorbeeld EMDR bij angstklachten en trauma.

Stichting Aandacht voor Pesten

Naast mijn werk als Kinder- en Jeugdtherapeut ben ik mede oprichter van de landelijke non-profit organisatie de Stichting Aandacht voor Pesten. Iedereen heeft recht op een veilige woon-werk-leef en speelomgeving. De Stichting houdt zich bezig met het thema’s veiligheid en pesten en is er voor jong en oud (2 op de 5 ouderen wordt gepest in een woonzorgcentrum....). Het is belangrijk dat er oog komt (en blijft!) voor de soms zeer ernstige gevolgen van pesten, zowel voor de gepestte als de pester.

Recensent

Naast mijn inzet voor de Stichting Aandacht voor Pesten ben ik recensent voor de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.

Mijn achtergrond is medisch (ik heb de opleiding tot oefentherapeute Mensendieck gevolgd). Ik heb nog steeds een diepe interesse voor wetenschappelijke ontwikkelingen op het medische gebied. Voor de Stichting Gehandicapten Orgaan Renkum ben ik 5 jaar aanspreekpunt geweest m.b.t spierziekten. Tevens heb ik een aantal jaren rechten gestudeerd. Bovenal ben ik moeder van twee, al bijna volwassen, kinderen.